1 – Annet van Riel

Mijn naam is Annet van Riel. Ik ben moeder van Luna (15 jaar) en wij wonen aan de mooie Voorposten, samen met onze drie katten en ons bejaarde hondje. Ik woon sinds mijn 8e in Scherpenzeel en ben hier opgegroeid, heb 9 jaar in Amersfoort gewoond maar ben sinds 12 jaar weer terug bij mijn roots.

Annet van Riel

Sinds mijn terugkomst in Scherpenzeel ben ik betrokken bij PRO Scherpenzeel en haar voorganger Democraten Scherpenzeel. Veelal op de achtergrond, maar de laatste jaren ook als actief commissielid en sinds het vertrek van Willem Schuur in juni 2021 als raadslid en fractievoorzitter.

Ik ben opgeleid tot maatschappelijk werker en werk al vele jaren in de verslavingszorg en GGZ. Ik zet hierbij ook mijn ervaringsdeskundigheid in, ik ben depressiegevoelig en weet hoe zwaar het leven kan zijn als je afhankelijk bent van naasten en hulpverleners om je leven weer op de rit te krijgen. Momenteel werk ik als sociotherapeut in de GGZ op diverse GGZ en verslavingslocaties in Midden-Nederland.

Mijn aandachtsgebied binnen de fractie heeft altijd op het sociaal domein gelegen, omdat ik deze vanuit mijn werk goed ken. Ik vind het van groot belang dat iedereen kan meedoen, op zijn of haar niveau. Dat je je veilig voelt in onze gemeenschap en dat je aansluiting vindt met anderen, wat je beperking in het leven ook is.

Datzelfde vind ik ook van groot belang voor de LHBTIQ-gemeenschap in ons dorp. Nog te veel jongeren trekken weg uit Scherpenzeel omdat ze zich hier niet op hun gemak voelen en ook veel volwassenen durven niet (helemaal) zichzelf te zijn.

De laatste tijd heb ik mij ook verdiept in ruimtelijke ordening, met name op het gebied van (duurzaam) bouwen en wonen kunnen we nog grote stappen maken. Als je hier meer over wilt lezen verwijs ik je graag naar ons verkiezingsprogramma.

Onze slogan “Duurzaam, sociaal en gelijkwaardig” is mij uit het hart gegrepen. We willen er zijn voor alle Scherpenzelers en onze kinderen en kleinkinderen een toekomst bieden in een sociaal, gelijkwaardig en groen dorp.