2 – Annet van Riel

Toen Annet nog een Annetje was, werd er bij ons thuis aan de eettafel ’s avonds levendig gediscussieerd over politiek, maatschappij en normen en waarden. Er is ons altijd voorgehouden dat het belangrijk is om een mening te hebben, op voorwaarde dat je hem wel onderbouwt. “Omdat het zo is” of “omdat ik het zeg” ging er bij ons thuis niet in.

Nu ik zelf moeder ben probeer ik mijn dochter ook zo op te voeden. Durf te staan voor je mening! Als je het ergens niet mee eens bent, mag je dat zeggen. Als je vindt dat iets wel goed gaat, deel een compliment uit!

Als PRO Scherpenzeel proberen wij dit ook zo te doen. We delen complimenten uit waar het goed gaat (ambtenaren die ondanks een flink personeelstekort, toch de tent draaiende wisten te houden), maar ook kritisch op punten die verbetering behoeven.

Als raadslid van PRO Scherpenzeel wil ik mij sterk maken om het sociale beleid wat ons dorp heeft ten aanzien van de sociaal en/of financieel kwetsbare burgers te verbeteren. Ik weet uit eigen ervaring en vanuit mijn werkervaring met kwetsbare mensen hoe lastig het kan zijn om hulp te moeten vragen. Ik wil dan ook zorgen voor een zo laag mogelijke drempel voor de Scherpenzeelse burger om hulp te vragen aan de gemeente of de gemeenschap.