2 – Tim Tetterode Ravestein

Mijn naam is Tim Tetterode Ravestein. 22 jaar oud en nummer 2 van PRO Scherpenzeel. Geboren in Amersfoort, maar getogen in ons prachtige dorp. Een dorp waar ik graag woon, maar waar ik toch kansen zie voor verbetering. Ik ben in januari 2022 afgestudeerd aan het HBO in Arnhem waar ik Communication en Multimedia Design studeerde. Het is belangrijk om ons dorp aantrekkelijk te houden voor studenten en starters. Het tekort aan sociale huur- en starterswoningen is daarbij een probleem. Dit is een uitdaging die we de komende jaren gezamenlijk moeten gaan oplossen en waar ik me graag voor in wil zetten.

De eerste keer dat ik echt in aanraking kwam met de politiek was bij maatschappijleer op de middelbare school. Ik vond het erg interessant, maar toch lastig om allemaal te volgen en te begrijpen. De aanzet tot mijn inmenging in de lokale politiek waren de 2e Kamer verkiezingen van 2017. Helaas was ik destijds nog geen 18, maar dat vond ik niet een reden om mij meer in de politiek te gaan verdiepen. Ik vond het fascinerend hoe de lijsttrekkers van alle partijen opkwamen voor hun standpunten en hierover met elkaar in debat gingen. Dit leek mij ook wel wat.
Ik ben niet bang om mijn mening te laten horen en wijk ook niet snel van die mening af, maar wat ik het leukste vind is om hierover met mensen in gesprek te gaan. Het perspectief van anderen vind ik minstens zo belangrijk. Wie weet brengt de ander mij tot inzichten die ik in eerste instantie nog niet had en wie weet gebeurt dat niet. Hoe dan ook vind ik het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te zeggen wat hij of zij vindt. Met deze krachten wil ik me maar al te graag inzetten voor de inwoners van ons mooie dorp en aan de slag in de lokale politiek.
Door het vertrek van Willem, Nynke en Erik, is Tim opgeschoven naar de tweede positie binnen de fractie.