Scherpenzeelse partijen slecht geëmancipeerd

De lage aantal vrouwelijke potentiële raadsleden in de gemeente Scherpenzeel neemt schrikbarende vormen aan. Een onderzoek langs de vijf kandidatenlijsten laat een triest gemiddelde van 13,5% vrouw op de kandidatenlijsten zien.

SGP plaats – zoals gebruikelijk in het land – geen enkele vrouw op haar lijst. 25 mannen verdelen de plaatsen. CDA en Christen Unie komen er ook erg slecht af met respectievelijk 4 en 3 vrouwen van de totaal 17 kandidaten. Wel hebben zij beide een vrouw op nummer 1. Gemeentebelangen (7 man, 6 vrouw) en PRO Scherpenzeel (10 man, 8 vrouw) zijn een betere afspiegeling van de bevolking.

Conclusie: met een stem op CDA, CU en zeker op SGP moet je je ernstig afvragen of je als vrouw de beste vertegenwoordiging krijgt.

Na 21 maart zullen we zien of vrouwen beter in de raad worden vertegenwoordigd dan op de verschillende (met name Christelijke) kandidaadslijsten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*