Jong talent in politiek Scherpenzeel

Scherpenzelers kunnen op 21 maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hun stem uitbrengen op twee tieners. Op de kandidatenlijst van PRO Scherpenzeel staan op de plaatsen 4 en 5 de twee jongste kandidaten vermeld, te weten Nynke Schuur en Tim Tetterode Ravestein. Beiden zijn 18 jaar en willen zich graag inzetten voor de inwoners van hun dorp. Op deze jonge leeftijd is dat best bijzonder en zeker aanleiding voor een nadere kennismaking.

Nynke zit in 6VWO van het CLV. Na haar eindexamen wil ze graag diergeneeskunde gaan studeren. In haar vrije tijd speelt ze hockey en heeft ze een bijbaan in de horeca.
Tim volgt de HBO Communicatie & Multimedia Design, heeft ook een bijbaan in de horeca en is daarnaast actief bij de leiding van Scouting Scherpenzeel.

Hoe is hun interesse in de politiek ontstaan? Tim: “Via mijn vader kwam ik in aanraking met de politiek en sedert de landelijke verkiezingen in 2016 ben ik meegegaan naar bijeenkomsten en vergaderingen. Ik vind politiek en bestuur boeiend en wil mij hier actief voor gaan inzetten in de raad of een opinieronde”. Nynke raakte in eerste aanleg via school geïnteresseerd in de politiek, maar ook thuis komt gemeentepolitiek regelmatig ter sprake omdat haar vader hierin actief is. Zij voelt zich maatschappelijk betrokken en wil zich op dit terrein verder ontwikkelen.

Waarom zijn zij lid geworden van PRO Scherpenzeel? Beiden geven aan dat zij vinden dat het gedachtengoed van de drie landelijke partijen D66, PvdA en GroenLinks hen het meest aanspreekt en bij hen past. Deze partijen werken op lokaal niveau samen binnen PRO Scherpenzeel, waar zij aandacht voor onderwerpen als duurzaamheid, goed onderwijs en sociaal vangnet terugvinden. Nynke: “Hoewel ik van huis uit kerkelijk meelevend ben, vind ik het belangrijk om open te staan voor mensen die anders in het leven staan en dit te respecteren. Dat vind ik mooi aan PRO Scherpenzeel, die gelijkwaardigheid”.

Tim en Nynke hebben aangegeven zich te willen inzetten voor meer aandacht voor jongeren in Scherpenzeel. Waar denken ze daarbij aan? Tim geeft aan dat er vanuit de gemeente meer aandacht en ruimte moet komen om activiteiten voor en door jongeren te stimuleren en mogelijk te maken. Nynke vindt het ook belangrijk dat er meer aandacht komt voor diverse en nieuwe activiteiten, zoals bijvoorbeeld de game-avonden in de Breehoek.

Waarvoor willen zij zich hard maken de komende vier jaren?
Nynke: “Ik ga mij met name inzetten voor beter openbaar vervoer; dit is belangrijk voor scholieren, studenten en ouderen en de huidige verbindingen zijn niet goed”. Daarnaast heeft zij bijzondere interesse voor zaken die met onderwijs te maken hebben. Tim legt prioriteit bij het bijeen brengen van mensen die actief willen zijn, iets willen organiseren in het dorp en wil zich gaan inzetten voor verenigingen en sportvoorzieningen, zoals een goede huisvesting voor de scouting.

Zij hopen op veel stemmen voor PRO Scherpenzeel, zodat zij met een stevige basis aan de slag kunnen na 21 maart!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*