Thierry Baudet op een duurzaamheidsbeurs? Dat is als de paus die gaat trouwen.

Op het moment van schrijven ben ik ziek. Niets bijzonders, gewoon een zomergriepje, maar genoeg om je even twee dagen aan je huis en bed gekluisterd te houden. Ons klimaat is ook ziek. Bepaald geen zomergriepje maar zware koortsstuipen en met een slecht vooruitzicht. Als er geen behandeling komt, gaat zij dood. En wij dus ook.

Zoveel hebben we kunnen leren van de informatieavond, georganiseerd door de Gemeente Scherpenzeel, van Urgenda, met als inleider hun directrice Marjan Minnesma. In Scherpenzeel wordt momenteel een duurzaamheidsbeurs georganiseerd. Dit wordt gedaan door een aantal politiek betrokken burgers, in samenwerking met de Breehoek en de Bibliotheek Scherpenzeel onder de noemer: Vallei Duurzaam.

In een eerder interview met de Scherpenzeelse Krant vertelde men: “Als het aan het comité duurzaamheidsbeurs ligt, wordt Kulturhus De Breehoek in Scherpenzeel in oktober van dit jaar voor veel mensen een bron van inspiratie om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. “ “Met de duurzaamheidsbeurs die wij willen organiseren, willen wij het aanbod aan duurzame maatregelen en oplossingen zo breed mogelijk in beeld gaan brengen. “ Als commissielid van PRO Scherpenzeel en actief lid van Groen Links heb ik duurzaamheid als basisvoorwaarde in mijn leven. Ik probeer zo duurzaam mogelijk te leven en juich deze beurs dan ook van harte toe. Echter: groot was mijn verbazing toen er een persbericht werd uitgestuurd door Vallei Duurzaam met de mededeling dat Thierry Baudet misschien komt debatteren of pitchen op de beurs.

Baudet staat bekend om zijn ontkenning van het klimaatprobleem. Hij is voor terugtrekken uit het Parijsakkoord en wil gewoon doorgaan met het gebruiken van fossiele brandstoffen, hij heeft lak aan de toekomst van onze (klein)kinderen. Waarom dan deze man uitnodigen voor een duurzaamheidsbeurs? Wat vindt de achterban van de partijen van de organisatoren hiervan? Wat vinden de fracties van GBS, CDA, SGP en VVD hiervan? En de landelijke besturen van deze partijen? En wat vinden de standhouders van de beurs hiervan? Willen zij in 1 adem genoemd worden met iemand die vindt dat er niks aan de hand is met het klimaat? Dat de klimaatverandering grote onzin is? Ik roep de genoemde (politieke) partijen en plaatselijke fracties op zich uit te spreken. Om openlijk voor de dag te komen of zij dit wel of juist niet steunen. Daar heeft de kiezer recht op.

Annet van Riel Commissielid PRO Scherpenzeel

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*