Petitie open houden Bibliotheek behaalt 700

De petitie, die PRO Scherpenzeel medio december 2019 is gestart om de bibliotheek in Scherpenzeel open te houden, is inmiddels 700 maal ondertekend.

De Petitie is een reactie op de plannen van het nieuwe college van Gemeentebelangen Scherpenzeel en de SGP om de bibliotheek te sluiten om mede daarmee de zelfstandigheid van Scherpenzeel te kunnen bekostigen. Was er na de zomer van 2019 nog een petitie voor de zelfstandigheid van Scherpenzeel, waar minder mensen op intekenden, deze tussentijdse uitslag geeft wel duidelijk aan dat voelen steeds minder inwoners van Scherpenzeel er steeds minder voor om zelfstandigheid ‘tegen ieder prijs’ zelfstandig te houden.

Een belangrijke motivatie ligt er mogelijk ook in dat met de plannen van GBS en SGP de gemeentebelastingen in een tijdsbestek van vier jaar met gemiddeld € 500 per huishouden gaan stijgen. En dat de algemene reserves in rap tempo er door worden gejaagd.

Het lijkt er op dat het college nog een korte tijd de mogelijkheid krijgt om met een goed plan te komen om zelfstandigheid een geloofwaardige optie te maken. Dit getuige het feit dat de plannen, die door de Commissaris van de Koning op 16 januari gepresenteerd hadden moeten worden, nu toch weer uitstel lijken te krijgen tot de presentatie van de komende kadernota.

Het blijft dus aanmodderen om – tegen beter weten in – én de inwoners van Scherpenzeel de komende tijd met hoge extra belastingen op te zadelen én de goede voorzieningen in het dorp om zeep te helpen. En waarvoor? Is het belang van alle Scherpenzelers hier gediend of slechts dat van enkele?…

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*