Willem Schuur stopt als raadslid

PRO-voorman Willem Schuur gaat de Scherpenzeelse politiek verlaten. Schuur gaat zijn raadslidmaatschap opzeggen, omdat hij gaat verhuizen naar buurgemeente Renswoude. Annet van Riel zal zijn opvolgster zijn.

[WAARDIG OPVOLGER] ,,Het klopt inderdaad dat wij gaan verhuizen naar Renswoude’’ bevestigt Schuur. ,,We hebben daar in het buitengebied een woning gekocht met mogelijkheid tot mantelzorg voor mijn schoonouders, een groter kantoor en invulling van mijn droom om schapen te houden. Deze kans deed zich voor in Renswoude en dat heeft de zware consequentie dat ik moet stoppen met de politiek in mijn geliefde Scherpenzeel’’, zegt Schuur. ,,Dat is een zware prijs, maar met Annet heb ik een waardige opvolger die zal blijven strijden voor het progressief gedachtengoed in ons dorp.’’

Schuur laat zich er niet over uit of hij voornemens is om in de toekomst politiek actief te worden in Renswoude. Op dit moment zijn er in Renswoude geen progressieve partijen vertegenwoordigd in de gemeentepolitiek. De gemeenteraad van deze kleine zelfstandige gemeente, die een kleine 5.300 inwoners telt, bestaat uit elf raadsleden. De ChristenUnie is daarin met vier raadsleden de grootste partij. Dorpsbelang Renswoude, SGP en VVD hebben elk twee raadsleden en het CDA is er vertegenwoordigd met één zetel in de raad.  

De gemeenteraad van het inmiddels meer dan 10.000 inwoners tellende Scherpenzeel zal – indien de plaats zelfstandig blijft – bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 worden uitgebreid van dertien naar vijftien raadsleden. Wordt Scherpenzeel bij de gemeente Barneveld gevoegd, dan zal de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Barneveld groeien van de huidige 31 zetels naar in ieder geval 33 en mogelijk 35 zetels.  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*