3 – Erik Folmer

Even voorstellen, mijn naam is Erik Folmer, 43 jaar en de 3e op de kieslijst van PRO Scherpenzeel. Sinds 2006 ben ik officieel inwoner van Scherpenzeel. Daarvoor heb ik een aantal jaar in Woudenberg gewoond. Ik ben opgegroeid in het buitengebied van Barneveld (De Glind). Scherpenzeel heeft me altijd getrokken. Ondanks dat er in mijn jeugd nog een voetbalclub was in De Glind schreven we ons toch in bij de Valleivogels. En er was naast het voetbal wel meer te doen in Scherpenzeel zoals de PJGU met al hun activiteiten. Bij de PJGU ben ik nog een aantal jaar bij de sport commissie betrokken geweest, hierdoor is de verbintenis met Scherpenzeel altijd gebleven.

Van huis uit kom ik uit een ondernemende agrarische familie waar het hebben van een eigen mening zeker gewenst is. Het voeren van welke vorm van discussie wordt ook niet uit de weg gegaan. Gelukkig blijven we daar nooit te lang in hangen en worden er kordaat beslissingen genomen. Iets wat wel eens gemist wordt in de huidige lokale politiek.

De agrarische sector is een prachtige en innoverende sector. Ik merkte zelf al jong dat er iets was wat net wat sterker aan me trok en dat was de automotive sector. Al vrij vroeg was ik meer onder de motorkap te vinden dan in de stallen. Na een aantal jaar in een autoschadeherstelbedrijf als autospuiter te hebben gewerkt, ben ik na diverse opleidingen bij de Hogeschool Utrecht bij PPG als technisch adviseur begonnen. Later heb ik de overstap gemaakt naar BASF, waar ik momenteel werkzaam ben als consultant. In mijn functie sta ik ontwikkelaars en ondernemers in de automotive bij met raad en daad over innovatie, bedrijfskundige en economische vraagstukken.

Politiek heeft me altijd al getrokken, maar het was mijn buurvrouw die me uiteindelijk overhaalde om een keer mee te gaan naar een bijeenkomst van PRO Scherpenzeel. Toen kwam ik er pas echt achter dat er nog wel een uitdaging ligt in Scherpenzeel. Iets wat ik graag wil oppakken samen met mijn partijgenoten. Graag wil ik gaan inzetten op de financiële transparantie zodat elke bewoner weet waar ons belastinggeld in geïnvesteerd wordt. Iets wat in het bedrijfsleven al redelijk normaal is, moet in een ambtelijk apparaat ook kunnen vind ik.

Voor de ondernemers wil ik me ook gaan inzetten. Ik merk dat er een enorme kloof is tussen de gemeente en de ondernemers en daar wil ik graag een brug in slaan. Gemeente en ondernemers kunnen door beter samen te werken met elkaar meer daadkracht en snelheid van bepaalde ontwikkelingen creëren. Niet tegenover elkaar maar juist naast elkaar. Maar het belangrijkste is duidelijkheid en openheid want alleen dan krijg je deuren geopend.

Openheid en duidelijkheid.  Dat zijn mijn kernwoorden.