3 – Eva Verboom

Hoi allemaal! Ik ben Eva, 26 jaar en ik woon samen met mijn vriend, twee katten en de hond. Drie jaar geleden ben ik naar Scherpenzeel verhuisd met mijn vriend die hier vandaan komt. Oorspronkelijk kom ik uit Utrecht en vanaf mijn 16de heb ik in Maarsbergen gewoond. Ik woon met veel plezier in dit mooie dorp en ik ben blij met de kans om mij ervoor in te zetten.

Eva Verboom

Af en toe vangen we zwerfhonden op voor CARF Curacao om ze te begeleiden naar een nieuw thuis. Soms direct uit Curaçao en soms als ze terugkomen van adoptie. Daarnaast help ik vanuit de stichting ook de adoptanten met de nazorg als ze ergens tegenaan lopen met de hond.

Ik heb Social Work gestudeerd met een specialisatie in wijk & welzijnswerk. Vanuit daar ben ik twee jaar betrokken geweest bij het jongerenwerk in Scherpenzeel & Woudenberg. Momenteel ben ik werkzaam in de kinderopvang. Onlangs heb ik een traject in sociaal ondernemerschap afgerond waar de focus lag op inclusiviteit en duurzaamheid, twee thema’s die mij erg aan het hart gaan. We zijn tenslotte met zijn allen verantwoordelijk voor elkaar en de wereld om ons heen. In mijn ogen staan we allemaal gelijk aan elkaar en moet een ieder mee kunnen doen in de maatschappij, ongeacht je achtergrond, seksuele voorkeur of (geloofs)overtuiging.

Graag zou ik een jongere doelgroep motiveren om politiek betrokken te raken. Vaak voelt het als een ver van je bed show en lijkt het alsof je zelf geen invloed hebt op de besluiten die er genomen worden. Ik wil ze graag laten zien dat je wel degelijk inspraak kan leveren. Daarnaast vind ik het belangrijk om te werken vanuit de behoefte. Het gaat erom waar de inwoners van ons mooie Scherpenzeel bij geholpen zijn
Dit alles maakt dat ik onze slogan, groen, sociaal en gelijkwaardig, volledig onderstreep.