4 – Tim Tetterode Ravestein

Mijn naam is Tim Tetterode Ravestein. 18 jaar oud en nummer 4 van PRO Scherpenzeel. Geboren in Amersfoort, maar getogen in ons prachtige dorp. Een dorp waar ik graag woon, maar waar ik toch kansen zie voor verbetering. Ik ben nu met mijn 2e jaar bezig op het HBO in Arnhem waar ik Communication and Multimedia Design studeer. Omdat ik veel reis met het openbaar vervoer is dat bijvoorbeeld een punt waarop ik denk dat het stukken beter kan en moet.

De eerste keer dat ik echt in aanraking kwam met de politiek was bij maatschappijleer op de middelbare school. Ik vond het erg interessant, maar toch lastig om allemaal te volgen en te begrijpen. De aanzet tot mijn inmenging in de lokale politiek waren de 2e Kamer verkiezingen van 2017. Helaas was ik destijds nog geen 18, maar dat vond ik niet een reden om mij meer in de politiek te gaan verdiepen. Ik vond het fascinerend hoe de lijsttrekkers van alle partijen opkwamen voor hun standpunten en hierover met elkaar in debat gingen. Dit leek mij ook wel wat.

Ik laat zelf ook graag mijn mening horen en wijk ook niet altijd even snel van die mening af, maar wat ik misschien wel het leukste vind is om hierover met mensen in gesprek te gaan. Ik sta namelijk ook open voor de mening van anderen, wat ik minstens zo belangrijk vind. Wie weet brengt de ander mij tot andere inzichten die ik in eerste instantie nog niet had en wie weet gebeurt dat niet. Hoe dan ook vind ik het belangrijk dat de mogelijkheid er is om je mening te laten horen en vind ik het leuk om te horen hoe anderen over een situatie denken. Met deze krachten wil ik me maar al te graag inzetten voor de inwoners van ons mooie dorp en aan de slag in de lokale politiek.