5 – Nynke Schuur

Mijn naam is Nynke Schuur, 18 jaar nummer 5 van de lijst van PRO Scherpenzeel. Ik woon al mijn hele leven in ons mooie dorp. Momenteel zit ik in de 6e klas van het VWO en hoop ik na zomer diergeneeskunde te gaan studeren. Als je andere mensen vraagt wat mij typeert, komt ergens in dat rijtje ‘fanatiek’ en ‘competitief’ voor. Dit slaat niet alleen op hockey, wat ik al 8 jaar bij de Holestick speel kan ik u vertellen, maar ook zeker op mijn voorliefde voor discussies.

Vroeger discussieerde ik altijd met mijn vader over van alles, over wat er in het nieuws was, over wat er op school werd verteld. Overal had ik een mening over en die moest gedeeld worden.

En toen, een jaar geleden, waren de landelijke verkiezingen. Ik was nog geen 18, mocht nog niet stemmen, maar de vraag op welke partij ik zou willen stemmen als ik wel zou mogen stemmen. Goh dat was een lastige opgave. Wel vond ik het reuze interessant wat er allemaal gebeurde. Het mooiste van allemaal? De debatten! Wat kon ik genieten van de debat kunsten van vele lijsttrekkers of ja, het moet gezegd worden, het ontbreken van deze kunsten.

Een jaar later zit ik zelf in een verkiezing. Kleinere schaal, maar niet minder belangrijk. Ik hoop dat mijn fanatisme ook te zien is in de gemeente politiek.